dimecres, 6 de gener del 2016

Informació a Internet

Bona vesprada a tothom!

Després d'un temps amb tanta festivitat, tornem al treball, i que millor forma de fer-ho que amb aquest tema actual que tant ens dona per a parlar!
Doncs bé, el que he fet durant el desenvolupament del mateix ha sigut en primer lloc, llegir sobre la informació i la seua transformació en coneixement útil, i és ací on Internet presenta un abast en continu creixement pel que fa al nombre d'usuaris que supera amb el pas dels anys.
Podem dir que Internet pot ser un recurs pedagògic valuós, ja que facilita, permet accedir i contribueix a la transferència entre el sistema educatiu i la societat. Pel que fa a les aplicacions educatives, Internet pot ser molt interessant tant per als docents com per als alumnes, i és per això que és molt important per a la millora de la formació docent com també de les TIC dins dels centres educatius i com habilitats per als alumnes.
Internet es pot usar des de diferents perspectives, entre les quals ens centrem com a font d'informació i coneixement, de forma que som nosaltres mateixos qui a partir de la gran quantitat de materials dels que disposem a la xarxa, em de ser capaços de seleccionar les coses més rellevants o de més importància i, finalment, transferir-les de forma creativa, original, única i personal, és a dir, utilitzar de forma personalitzada la informació que hi ha a Internet.

D'altra banda, he aprofitat per a navegar sobre diferents webs aconsellades, entre les quals m'he centrat  en les relacionades amb temes educatius o d'esport, com és el cas de la meua especialitat. He de destacar la web http://diarieducacio.cat/blogs/, on no es tracta necessàriament termes relacionats amb l'Educació Física, però es mostren diferents notícies on pense que a través de la meua assignatura i com a futura docent, es podem aprendre molts dels valors per tal d'evitar donar lloc a successos com els que mostren molts dels seus titulars.
Pel que fa als portals educatius, he d'assenyalar diversos recursos que he trobat i m'han cridat l'atenció com a forma de portar a terme i per al desenvolupament de les sessions de les meues classes. Entre aquests, cal destacar:
http://www.edu365.cat/eso/muds/ed_fisica/index.htm, on es tracten diversos temes interessants, per a comprendre millor diferents esports, o la manera de practicar-los en altres zones.
http://xtec.gencat.cat/ca/recursos/edfisica/,  on trobem recursos educatius per a aquesta àrea, aplicacions per a analitzar els vídeos d'esport a càmera lenta, amb la finalitat de veure error i autocorregir-los, produccions videogràfiques educatives i educació en valors en Educació Física, entre altres.

En definitiva, ha sigut una navegació molt interessant, a partir de la qual he conegut informació nova, i de la que pense aprofitar per al meu futur com a docent.

Salutacions!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada